PvdA Rotterdam gooit geld over de balk

Geen categorieapr 16 2011, 9:00
Uw geld, welteverstaan.
Want ach, weet u, belastinggeld is tóch gratis.

Een blunder van de PvdA-wethouder Dominic Schrijer (Sociale Zaken) van Rotterdam zou wel eens flinke financiële consequenties voor de stad kunnen hebben. Schrijer heeft veel te weinig rekening gehouden met mogelijke tekorten op de begroting voor bijstandsuitkeringen. Dat constateert de Commissie Onderzoek Rekening (COR) van de Rotterdamse gemeenteraad.

Waar het op neer komt is dit: hij heeft geen rekening gehouden met mogelijke tekorten op de bijstandbegroting. Dat is extra problematisch omdat, waar de stad in januari 2010 30.045 bijstandsgerechtigden telde, de teller nu al op 33.788 staat.
Al met al krijg de stad daarom te maken met een tekort van 62,5 miljoen, in plaats van de begrootte 47 miljoen.
"Wij zijn als raad wel geïnformeerd over dat grotere tekort, maar dat is niet doorvertaald in de begroting", zegt COR-voorzitter Claus Verbrugge. De commissie wil dat Schrijer nu met een plan komt om het gat op de begroting te dichten.
Tja, want zonder druk van buitenaf zou de PvdA'er daar zelf natuurlijk nooit opkomen. Welnee, hij heeft ánderen nodig om hem te vertellen dat hij uw belastinggeld niet zomaar over de balk mag smijten.
De PvdA en verantwoordelijkheid: het is een contradictio in terminis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten