PvdA'ers vinden Cohen ook niets

Geen categoriedec 20 2010, 10:15
Wij van DDS zijn niet de enigen die Job Cohen een grote prutser vinden. Nee, zijn eigen achterban is het daar helemaal mee eens:

PvdA-partijleider Job Cohen doet het onder de kiezers op zijn eigen partij niet goed. Uit een peiling Maurice de Hond blijkt dat PvdA-stemmers hem slechts de op drie na beste politicus van het jaar vinden.

Dat is voor een partijleider een buitengewoon slechte uitslag. Slechts 12% van zijn achterban stemde op hem in De Honds peiling.
Je vraagt je langzamerhand af wanneer Cohen het bijltje erbij neergooit. Dit kan toch niet lang zo doorgaan? Die vent wordt door iedereen afgeschreven; Rutte en Halsema maken zelfs al publiekelijk grappen over zijn gebrek aan scherpte. Als je als PvdA serieus mee wilt doen, is Cohen nu niet echt de juiste man, op het juiste moment, op de juiste plek. Dat wisten u en ik natuurlijk al lang, maar het is leuk dat PvdA-kiezers het voor de verandering met ons eens zijn.
Overigens deed met name Mark Rutte het erg goed in De Honds peiling. Zo vinden D66'ers hem een betere politicus dan hun eigen leider, Alexander Pechtold. Je vraagt je af of er daar wat te winnen valt in de komende jaren - er is een realistische, kritische rechtervleugel bij de Democraten (met betrekking tot integratie en immigratie). Misschien dat die eventueel een overstap zullen overwegen (in ruil voor sociale en economische hervormingen, bijvoorbeeld).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten