PvdD afficieert weer met gewelddadige figuren

Geen categorieapr 27 2014, 14:00
Niet voor het eerst kan men de dierenrechtenclub van Marianne Thieme in verband brengen met liefhebbers van een flink portie geweld.
Er is weer eens stront aan de knikker in beestenland: de Partij voor de Dieren heeft een liefhebber van geweld op de kieslijst geplaatst: ene Ingrid Newkirk. Zij is voorzitter van het activisch-extremistische PETA. Voor wie er niet mee bekend is: als het WNF zich verhoudt tot de VVD, dan is PETA zeer zeker Stormfront. Voor wie er meer over wilt weten: check de aflevering van het onderzoeksprogramma Penn & Teller: Bullshit! over deze agressieve anti-mensenorganisatie.
Maar we kunnen een stuk specifieker worden dan dat. NRC-journalist Tom-Jan Meeus onthult:

"Zo schonk Peta VS ooit een halve ton aan de beruchte Rod Coronado, die als lid van het Amerikaanse Dierenbevrijdingsfront werd betrapt op brandstichting van een nertsenfarm. (...) Bovendien bleek me dat Newkirk in een boek uit 2004 de acties van het Amerikaanse Dierenbevrijdingsfront verdedigde. „Denkers kunnen een revolutie voorbereiden, maar bandieten moeten haar uitvoeren”, schreef ze."

Laat dat eens even op u inwerken: de PvdD heeft een financier van dierenterrorisme gewoon doodleuk op de kieslijst geplaatst en doet net alsof dat allemaal helemaal oké is. Het is niet voor het eerst dat Thieme en haar gevolg zich inlaten met dubieuze figuren met een criminele achtergrond:

In de Tweede Kamer is ophef ontstaan over een medewerker van Marianne Thieme's Partij voor de Dieren. Die jongen die zo ijverig helpt met stencillen, folderen en postzegels halen blijkt niemand minder te zijn dan Sjoerd van der Wouw. Boezemvriend van Pim-killer Volkert van der Graaf. De beroeps-procesdeur helpt Milf Thieme dezer dagen met het opstellen van moties van afkeuring.

De vraag is echt wanneer deze onzin een keer ophoudt. Is Marianne Thieme ook van plan om Joran van der Sloot en Willem Holleeder op de kieslijst te zetten, als zij maar verklaren al hun daden in het belang van dierenwelzijn te hebben verricht? Je zou het haast gaan denken.
Het wordt tijd dat de PvdD zich bewust wordt van de voorbeeldfunctie die ze heeft als op democratische wijze vertegenwoordigde partij, en dus schoon schip maakt. Van der Wouw moet z'n biezen pakken, en alle banden met Newkirk doorgeknipt. Voor een partij die constant oproept tot meer fatsoen tegenover dieren, mag zelf ook wel wat meer fatsoen tonen tegenover mensen. De mens is tenslotte ook een dier, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten