PVV EP-kandidaat demonstreerde tegen Wilders

Geen categoriemei 02 2014, 13:00
Extreemrechts.

Olaf Stuger, nummer 3 op de PVV-lijst voor de komende Europese verkiezingen, keerde zich in 2006 nog fel tegen PVV-leider Geert Wilders. Stuger vond destijds dat het gedrag van Wilders ertoe leidde 'dat de samenleving steeds verder uit elkaar gedreven wordt'. Hij vond Wilders bovendien 'een humorloos type', een politicus die bijdroeg 'aan de verzuring van de politiek'.

De enige vraag is: hoe heeft Stuger zich ontwikkeld? Is er sprake geweest van een politieke evolutie, of is hij gewoon een politieke opportunist?
Hij legt zelf uit: "Och, het is acht jaar geleden, hè. Als je een punt wilt maken, moet je controversiële uitspraken doen. Het ging om de erfenis van Fortuyn uit 2002." Daarmee geeft hij mij de indruk dat hij Wilders nog steeds niet ziet als erfgenaam van Fortuyn, maar goed.
In dit soort gevallen vind ik het niet erg dat mensen van mening veranderen, maar ik wil wel graag weten waarom. Wat heeft hem ertoe bewogen om uiteindelijk voor de PVV te kiezen terwijl die partij op bepaalde punten veel meer uitgesproken en zelfs radicaler is dan een paar jaar geleden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten