De CPN is niet opgeheven, ze heeft 24 zetels

Geen categoriemei 07 2011, 10:15
Lage prijzen en hoge lonen: de CPN riep er in de jaren zestig al om en nu heeft ook de PVV het licht gezien.
De PVV verklaarde gisteren op haar website nog maar eens de oorlog aan de “de heren van de oliemaatschappijen”. Bij monde van nanotechnoloog Jhim van Bemmel liet de PVV weten dat de benzineprijzen “fors naar beneden” moeten worden bijgesteld, in lijn met de dalende olieprijzen. Want, zo legt het PVV-Kamerlid uit, als de olieprijzen omhoog gaan, dan wordt dit wél direct doorgerekend in de benzineprijzen.
De onvolprezen Sargasso-scribent Steeph heeft deze riedel – prijsverhogingen worden wel doorgerekend, prijsverlagingen niet – al meermaals overtuigend weerlegd door de prijsontwikkeling van de kale benzineprijs (excl. btw en accijnzen) en de olieprijs te vergelijken. Wat bleek: "oliemaatschappijen volgen heel netjes de prijs, op én neer." Tel daarbij op dat de benzineprijs voor 60% uit belastingen bestaat en het is ietwat bevreemdend dat een partij haar pijlen richt op 'de grote oliebedrijven' om zich te beklagen over de te hoge benzineprijs.
Deze feiten doen er voor de PVV echter niet toe. Als het illustere duo Henk & Ingrid maar weet dat het niet aan de PVV ligt dat ze zich suf betalen aan de pomp. Alleen dát telt.
De PVV is echter niet alleen de partij voor lage prijzen. Hoge lonen, daar kan je ook voor bij de partij terecht. Want wat wil het geval: een 'eerlijke prijs' kan behalve te hoog, ook te laag zijn. De PVV, voorvechter voor lage prijzen, wil namelijk een minimumprijs invoeren op de postmarkt, zo liet zij recent bij monde van opnieuw Jhim van Bemmel weten. Dat is namelijk, volgens de PVV, de enige manier om de hoge lonen van de postbodes te garanderen.
Een minimumprijs voor de postmarkt, maar graag lagere prijzen op de benzinemarkt. Socialisme is niet altijd logisch of consistent; de PVV weet ervan. De populisten weten echter dat de postbodes blij zullen zijn met hun hoge lonen, terwijl de rest van Nederland zich vermoedelijk geeneens bewust is van de iets hogere prijzen. Een groot voordeel voor een kleine groep, gefinancierd door een klein nadeel voor een grote groep: de socialistische populist likt er zijn vingers bij af.
Geef het volk wat het wil: lage prijzen en hoge lonen. De Communistische Partij van Nederland (CPN) riep er in de jaren zestig al om en nu heeft ook de PVV het licht gezien. Wat een visie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten