PVV-medewerker vlucht naar Polen

Geen categoriemrt 14 2012, 19:00
Opvallend nieuws uit de Brusselse PVV-gelederen. Een vaste medewerker van Europarlementariër Laurence Stassen heeft de fractie verlaten. Hij verdeelt zijn tijd nu tussen Nederland en Polen. Pikant, omdat juist zijn eigen partij een meldpunt heeft ingericht dat in de volksmond het "Polen-meldpunt" is gaan heten. Daarmee heeft zijn vertrek echter niets te maken, zo laat hij aan Dagelijkse Standaard weten.
"Ik ben half-Pools, maar ik geloof niet dat men bij de fractie vond dat ik de baan van een Nederlander inpikte," lacht ex-medewerker Adriaan Houweling. Het vertrek is naar eigen zeggen geen gevolg van het nieuws dat hij onrechtmatig voor de campagne van PVV Limburg heeft gewerkt. "Absoluut niet. Ik had al een tijd geleden met Laurence Stassen afgesproken dat ik zou vertrekken. De recente ophef heeft daar niet aan bijgedragen." Volgens Houweling waren hij en Stassen de enigen die van zijn aanstaande vertrek af wisten. Verdere mededelingen doet hij niet over zijn vertrek. Hij is op zoek naar een nieuwe uitdaging. „Daarbij kijk ik zowel in Nederland als in Polen rond."
Stassen heeft de positie van Houweling al ingevuld, maar er staat nog steeds een vacature op de PVV-site. Bronnen van Dagelijkse Standaard in Brussel bevestigen dat de Limburgse PVV'er naarstig op zoek is naar een medewerker. Het is ter redactie niet bekend wat de reden is dat Stassen in nog geen twee maanden tijd twee nieuwe medewerkers nodig heeft.
De PVV lag de afgelopen weken onder vuur in het Europees parlement vanwege het door de partij ingestelde Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen. Progressievelingen, MOE'ers en EP-voorzitter Martin Schultz klagen dat het discriminerend is en vinden het geen enkel probleem om de Tweede Wereldoorlog er met de haren bij te slepen.
De PVV was niet bereikbaar voor commentaar. De Poolse ambassade was niet bereid tot commentaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten