PVV op de bres voor homo's, prostituees en dieren

Geen categorieokt 28 2011, 15:15
Dachten Polen en Oekraïne hun gastlandschap voor het EK 2012 te hebben veiliggesteld, ze zijn er nog lang niet. Als het aan de PVV ligt, zullen deze landen zich meer en meer naar West-Europese maatstaven moeten voegen. En daarbij gaat het niet alleen om eisen aan de bouwveiligheid van stadions en de infrastructuur, maar ook om beleid tegenover homo's, prostituees en dieren.
PVV-Kamerlid Richard de Mos sprak zijn zorgen uit over de situatie in Polen en Oekraïne. Volgens hem heeft Nederland de mogelijkheid en morele verplichting om de vooraanstaande status in het voetbal te gebruiken ten behoeve van de Goede Zaak. Hij heeft sportminister Edith Schippers, tezamen met de KNVB en hoofdsponsor ING op het oog om dit waardenimperialisme ten uitvoer te brengen.
De Mos in de Volkskrant:

'van de Oekraïners vindt 81 procent homoseksuele relaties onacceptabel. Poolse homoseksuele voetbalsupporters hebben al gevraagd om aparte supportersvakken tijdens het EK. Het is aan de orde van de dag dat homo's in elkaar worden geslagen terwijl de politie toekijkt. De minister en de KNVB moeten erop aandringen dat de veiligheid van onze homoseksuele supporters gewaarborgd is.'

Ook de prosititutie in de gastlanden moet op de schop:

'Oekraïne is volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een centrum van vrouwenhandel en van gedwongen prostitutie. Dat moet bestreden worden. Prima als de prostituees goede zaken doen tijdens een EK, maar dan wel vrijwillig.'

Een grootmacht heeft het voorrecht en de morele plicht een voorbeeldfunctie uit te oefenen. In die zin is het prima dat Nederland aan Polen en Oekraïne laat zien - of voorschrijft! - wat goed is en welk gedrag we niet tolereren. Het idee van De Mos is daarom zo gek nog niet. Laten we deze landen maar eens goed duidelijk maken dat het in elkaar slaan van homo's en vrouwenhandel niet door de beugel kunnen. Dat dit via voetbal verloopt, is een ironische bijkomstigheid. Gelukkig dachten we al lang niet meer dat voetbal gewoon een spelletje is.
Foto: www.photobucket.com door xuxeno
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten