PVV-senator De Graaff wil iedereen gelovig opvoeden

Geen categorieapr 08 2012, 15:35
Kinderen van seculiere ouders hebben 'ontwikkelingsachterstand.'
Weinig dingen die me zo razend maken als een hypocriete politicus die nog trots op z'n hypocrisie is ook. Meet Marcel de Graaff, een Eerstekamerlid van de PVV. De PVV wil van de islam af, omdat het een onderdrukkende godsdienst is. Het christendom is volgens hem daarentegen heel erg lievv en moet zo hard mogelijk verspreid worden.
De Graaff liet op Twitter weten dat je kinderen gelovig moet opvoeden, anders krijgen ze een ontwikkelingsachterstand:
Hoppa, en als slot nog even een wijsneuzerige Latijnse uitdrukking. Maar alle klassieke talen van de wereld kunnen nog niet verhullen dat dit klinkklare lariekoek is. Als je je kinderen opvoedt in wat de PVV'er 'een secularisme' noemt indoctrineer je ze juist niet: dan breng je ze of heel weinig zaken bij over het geloof, of het hele palet aan geloofsvertoningen op zakelijke wijze. Dat is fair voor de kinderen, want zo laat je ze vrij zelf een keuze te maken wat zij dan als de grote kosmische waarheid willen aannemen.
Seculier is dus niet orthodox-atheïstisch, waarbij je de nadruk hard legt op het ontkennen van een god. Seculiere kinderen zijn vervolgens juist gezegend en maken een keuze waar ze overtuigder van zullen zijn dan gelovig/atheïstisch opgevoede kinderen.
Maar nee, volgens De Graaff, alles wat niet christelijk is is laf en immoreel. Dat zijn ongelovigen en ketters.
Zucht. Met wat voor Middeleeuwse denkwijze hebben we hier te maken? Die van Sheikh Fawaz Jneid of die van een PVV'er die een broertje dood zou moeten hebben aan godsdienstterreur?
Wat een figuur, die De Graaff, die verder iemand is die het volstrekt normaal en begrijpelijk vindt dat mensen als Martien "TBS" Pennings Femke Halsema een 'nazislamitische hoer' noemen, en haar doodwenst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten