Rabo doet goede zaken in ploegentijdrit

Geen categoriejul 03 2011, 18:44
Robert Gesink van de Rabobank-formatie heeft goede zaken gedaan in de ploegentijdrit van 23 kilometer rond Les Essarts.
De Rabobankploeg deed precies 25 minuten over het parcours en werd zevende in deze etappe. Daarmee boekte Gesink 16 tellen winst op Alberto Contador (SaxoBank, 25.16) en 27 seconden op Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto, 25.27).
In het algemeen klassement schuift Gesink daardoor op naar de 25e plaats, met een achterstand van 12 seconden op de drager van de geletrui Thor Hushovd.
Waar er wordt gewonnen, wordt er ook verloren: Andy Schleck was met zijn ploeg Leopard-Trek zeven seconden sneller dan Gesink & co. Cadel Evans pakte 8 seconden op Gesink Het verlies ten opzichte van Bradley Wiggins (Team Sky, 24.52) viel mee. De Britse trein was acht seconden sneller dan Rabobank. Ook de tijdrijdersequipe van RadioShack (met o.a. Levi Leipheimer) was amper sneller dan Nederlandse ploeg, 24.49.
Gesink boekte ook winst (1.10) op Samuel Sanchez, die met Euskaltel 26.10 klokte. Ivan Basso was met Liquigas 45 seconden trager: 25.45. De winst op Alexandre Vinokoerov (Astana) bedroeg 21 seconden.
Gesink boekte zaterdag al belangrijke tijdwinst (1.14) op Contador. Na zondag is de kloof met de Spaanse titelverdediger opgelopen tot anderhalve minuut. Rabobank was twaalf seconden langzamer dan de winnende superploeg van Garmin-Cervélo. Het team met erkende hardrijders als David Zabriskie, Thor Hushovd en David Millar, klokte 24.48. Hushovd pakte daardoor de gele trui schrijft Telesport
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten