Regering wil schuilkelders voor bejaarden

Geen categoriemrt 30 2011, 19:00
De overheid wil schuilplekken creëeren voor bejaarden zodat ze het gevaar kunnen ontvluchten.
Nee, niet in Rwanda, maar in Nederland.

De bejaarden worden mishandeld door hulpverleners, dikwijls overbelaste mantelzorgers. Jaarlijks gaat het om zo’n 200.000 hulpbehoevende bejaarden die de klos zijn. De dader is vaak een verzorgend familielid of een hulpvaardige kennis die het niet meer trekt. Daarom moet het slachtoffer de mogelijkheid krijgen om op een geheime locatie eventjes tot rust te komen.

Dit gaat werkelijk nergens over. Deze bejaarden moeten af en toe even 'tot rust kunnen komen' zodat ze daarna weer mooi in elkaar geslagen kunnen worden. Want ja, slachtoffer zijn is best vermoeiend - en dus heb je als slachtoffer behoefte aan een korte pauze nu en dan.
Deze situatie is schandalig. Misdaden bestrijd je niet met schuilkelders, maar met politie en strenge straffen. Ouderen moeten beschermd worden en hun handtastelijke verzorgers moeten gestraft worden. Ja, zelfs als het familie betreft. Schuilkelders bouwen voor bejaarden is echter te zot voor woorden; het is eigenlijk niet te geloven dat we in een maatschappij leven waarin dit soort 'oplossingen' voorgesteld worden. Als overheid zou je je rot moeten schamen als iemand zoiets maar oppert.
Schuilkelders. Tja. Misschien dat we er dan ook een paar kunnen exporteren naar Rwanda of, zeg, Libië.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten