Robben voelt zich bevrijd

Geen categoriemei 26 2013, 12:00
Loser.
Arjen Robben is, aldus De Telegraaf, vooral blij met de winst gisteravond omdat hij nu eindelijk dat 'loser stempel' kwijt is:

Robben rende na zijn winnende goal meteen naar de linkerkant van het veld. "Daar zat mijn familie. Alles gaat door je heen. Dat negatieve gezeik en alle shit. Het moest een keer gebeuren. Ik wilde van het loser-stempel af. Elke keer maar weer die tweede prijs. En dat dit, ongelooflijk", besloot Robben, die de Champions Leaguefinale twee keer verloor met Bayern München.

Het blijft mooi dat alles bij Robben om... hemzelf draait he? De winst is niet belangrijk omdat het zo mooi is voor zijn club, maar voor zichzelf. Hij scoorde de winnende, niet om iets terug te doen voor de club die hem al jaren een goed loon betaalt, welnee, hij deed het, jawel, alweer voor... zichzelf.
Een egoïst pur sang. Ik vraag me weleens af wat de gemiddelde Nederlander van hem zou vinden als hij, zeg, een Duitser of Spanjaard was. Volgens mij was er dan beduidend minder sympathie voor hem in ons kikkerland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten