Robert M. en Richard van der O. voor de rechter in pedozaak

Geen categoriemrt 17 2011, 11:32
Robert M. en zijn echtgenoot Richard van der O. staan vandaag om twee uur voor de rechter. Dit in verband met de schokkende pedozaak in Amsterdam waar beide heren als verdachten zijn aangemerkt.
Het gaat in beide gevallen om een regiezitting, de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Het OM begon vanmorgen met een boodschap voor de ouders van de slachtoffers. "Vandaag komen er feiten aan bod die als schokkend kunnen worden ervaren. Deze feiten laten ook ons niet onberoerd."
Er zitten veel mensen op de publieke tribune van de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Er zijn ook ouders die de rechtszaak ergens anders volgen. Zij zitten op een geheime locatie en kunnen alles zien via een videoverbinding.De ouders vinden het te confronterend om in dezelfde zaal te zitten als Robert M.
Robert M. uit Letland heeft bekend dat hij 83 kinderen seksueel heeft misbruikt. Het OM maakte vorige week bekend dat hij ook wordt beschuldigd van verkrachting. Robert M. werkte jarenlang bij verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam, zoals Het Hofnarretje.
Justitie beschuldigt Richard van O. van ontucht met een jongen en het bezit van kinderporno. Ook zou hij zijn echtgenoot in de gelegenheid hebben gesteld om kinderen te misbruiken. Van O. bouwde onder meer websites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten