Roetpiet is niet welkom in Den Helder

Geen categoriesep 03 2014, 18:59
Het gewone volk verzet zich tegen de politiekcorrecte plannen van de grachtengordel.
Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Hoewel de grachtengordel akkoord lijkt te gaan met een 'nieuwe Piet' (ofwel in regenboogkleuren, ofwel in de vorm van een zogenaamde Roetpiet) denkt men er in de rest van het land heel anders over. Zo heeft Den Helder al laten weten dat het nieuwste compromis - Roetpiet dus - daar niet welkom is.

Alle landelijke commotie ten spijt, vinden ook dit jaar in Den Helder en Julianadorp ’ouderwetse’ intochten plaats, aldus voorzitter Marcel Karhof van het Sint Nicolaas Genootschap (SNG). Dus met Zwarte Pieten en zonder de ’roetpiet’ die het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed voorstelt.

De cultuurverpatsers van dat centrum en de Stichting Nationaal Sint Nicolaas Comité vinden dat Zwarte Piet best vervangen kan worden door een Blanke Piet met roetstrepen op zijn gezicht. Dat zou hoegenaamd het idee bevestigen (of creëren) dat Zwarte Piet feitelijk een blanke man is/was die gekleurd is omdat hij de huizen van kinderen binnenkomt/kwam via de openhaard (of tegenwoordig: via de gaskachel. Of iets dergelijks). 
Op die manier hoopt politiekcorrect Nederland te voorkomen dat zeurpieten als Quinsy Gario blijven klagen dat het Sinterklaasfeest een racistisch gebeuren is, bedoeld om blanke en zwarte kinderen het idiote gevoel te geven dat de gekleurde medemens blanken moeten dienen.
Gelukkig denken Den Helder en Julianadorp daar net een beetje anders over. Zwarte Piet is en blijft wat deze plaatsen betreft Zwart. Dit is historisch altijd zo geweest en zij hebben er geen enkele behoefte aan om die traditie om zeep te helpen omdat er een paar beroepsslachtoffers zijn met te veel vrije tijd om handen.
Ik zou zeggen: hoera voor Julianadorp en Den Helder... en mogen de paar normale individuen die nog in de grachtengordel wonen hun boeltje pakken en verhuizen. Zwarte Piet moet blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten