RTL Nieuws heeft het helemaal gehad met Nederland, fraudeland

Geen categoriejun 26 2013, 20:00
Tipgevers.
RTL Nieuws heeft het helemaal gehad met de onwil van de overheid om fraude aan te pakken:

RTL Nieuws doet al enige jaren hardnekkig onderzoek naar fraude. De patronen die ik zie, zijn vaak dezelfde. En het ergert me meer dan ik kan zeggen. Laat me kort beschrijven wat er gebeurt als een journalistieke organisatie als de onze De Macht lastigvalt. Uitvoeringsinstanties ontkennen, of relativeren de omvang. Toezichthouders geven geen commentaar. Politiek verantwoordelijken suggereren dat het hun volle aandacht heeft en dat ze er bovenop zitten. Ondertussen krijgen wij woedende woordvoerders aan de telefoon die intimideren, met hel en verdoemenis dreigen - en soms raken professionele relaties ronduit verziekt (vorige week aarzelde een directeur communicatie van een ministerie of-ie me wel een hand wilde geven. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt).

En, oh ja, wobverzoeken leveren niets op. RTL probeert het wel, maar dan duurt het vaak 1,5 jaar ofzo voor je de informatie hebt die je graag wilt inzien. Dat is inderdaad rijkelijk laat.
Daarom vraagt RTL klokkenluiders om zich te melden.

Ik ga nu iets vragen wat ik nog nooit heb gedaan: Help ons svp aan die stukken. Bel, mail, zoek ons op. Of het is waar, en dan is er bewijsvoering nodig. Of het is onzin - dan moet iedereen dat ook weten.

Triest, maar een andere manier om fraude en politieke onwil aan te pakken is er blijkbaar niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten