Rusland radicaliseert razendsnel

Geen categoriemei 05 2013, 17:00
Extreem-'rechts'.
Volgens de Duitse politicoloog Andres Ummland loopt het helemaal uit de hand in Rusland:

De Weimar-republiek liep uit op Hitler. Ziet u zo'n toekomst ook in Rusland?

"Er zijn diverse toekomsten mogelijk, maar een horrortoekomst zou ik zeker niet uitsluiten. Het bewind kan extremisten de hand boven het hoofd blijven houden, anti-Amerikanisme blijven uitspelen, spanningen blijven opvoeren met Oekraïne, op de Kaukasus of in Centraal-Azië. Ze kunnen doorgaan met het radicaliseren van de samenleving om hun autoritaire regime te stabiliseren. En dat kan onbeheersbaar worden, allerlei figuren kunnen komen bovendrijven en de macht overnemen."

Het zal aan mij liggen, maar ik blijf het ergerlijk vinden dat deze mensen bestempeld worden als 'extreem-rechts'. Kijk eens naar hun economische politiek: ze zijn niet rechts, maar links. Ze geloven heilig in de maakbaarheid van de mens (en de samenleving). Ze willen een grote, niet een kleine overheid hebben.
Wat daar rechts aan is ontgaat mij volledig. Het is niet voor niets dat de nazis zich 'nationaal socialisten' noemden, niet 'nationaal kapitalisten'.
Dat gezegd hebbende is het wel degelijk een interessant artikel over bijzonder zorgwekkende ontwikkelingen in Rusland. Lezen dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten