Rust, reinheid, regelmaat en discipline

Geen categoriejul 26 2011, 19:00
Ouders, school en maatschappij schieten vandaag de dag nogal eens tekort in hun opvoedende taak.
Met ontspoorde jongeren als resultaat. Leefbaar Rotterdam pleit daarom voor herintroductie van de tuchtschool om notoire lastpakken weer terug in het gareel te krijgen. Een eerdere poging van Leefbaar voor het herontroduceren van de tuchtschool, gesteund door PvdA, liep op niets uit. Maar de tijden zijn veranderd. Zien we nu heil in meer discipline?
De afgelopen jaren heeft de Nederlandse burger geleden onder de intellectualistische tendens van het 'slachtofferschap van daders'. Schoffies kunnen er ook niets aan doen dat ze stelen, vernielen, verkrachten, vermoorden; ze zijn immers het product van hun omgeving. (Jonge) criminelen zijn vooral zielig en termen zoals 'eigen verantwoordelijkheid' zijn uit het discours verdwenen.
Dat slachtoffers en maatschappij niet gebaat zijn bij een dergelijke halfbakken aanpak mag duidelijk zijn. Uit de maatschappij komt dan ook al geruime tijd een roep om hardere aanpak van criminelen. We willen geen medelijden maar spierballen! Jeugdige criminelen mogen we best met de harde hand bijbrengen hoe we het doen hier in dit land.
Maar ook als je het niet kunt laten in het belang van de crimineeltjes zelf te denken, dan zou je de meerwaarde van de tuchtschool moeten inzien. Wat willen ontsporende jongeren? Gecorrigeerd worden! Het is eigenlijk alleen maar zielig voor een ontsporende jongere dat de eigen omgeving niet in staat is om dat te doen. Daarom moet die correctie in handen gegeven worden van een instituut dat wel bij machte is om dat te doen, een tuchtschool bijvoorbeeld.
De vorm en discipline die een jongere meekrijgt in een tuchtschool is alleen maar vruchtbaar voor de rest van zijn leven. We laten zien hoe het hoort en dat het voor de rest van zijn leven aan hem of haar is, om hiernaar te handelen. Daarom: puik plan van Leefbaar! Zou de linkse elite het al aandurven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten