Saif al-Adel wil aanslag in Londen

Geen categoriemei 21 2011, 16:43
Nou, daar zijn we klaar mee.
Saif al-Adel, die tegenwoordig gezien wordt als de interim leider van Al Qaeda (hoewel er ook berichten in omloop zijn die met zekerheid stellen dat Ayman al-Zawahiri als benoemd is tot 'emir' van de terreurorganisatie), wil dat zijn mede-extremisten een terroristische aanval uitvoeren in Londen.
Dat bericht Elsevier:

De tijdelijke vervanger van Osama bin Laden, Saif al-Adel, wil een grote aanslag plegen in de Britse hoofdstad Londen. Al-Adel ziet Groot-Brittannië als de ruggengraat van Europa en wil deze vernietigen... De radicaal-islamitische organisatie Al-Qa’ida wil de grote aanslag in Londen plegen als wraak voor de dood van leider Bin Laden. Als reactie op de dreiging, heeft de Britse regering onder meer de spoorwegpolitie voor het eerst uitgerust met wapens.

Oppassen geblazen dus. Al Qaeda heeft al een paar jaar geen aanval op het westen, in het westen kunnen uitvoeren, maar dat betekent niet dat we kunnen ontspannen. Al-Adel wil ongetwijfeld wraak nemen voor de dood van Osama bin Laden, wat dat de organisatie ook mag kosten. Vanuit hun perspectief móéten ze laten zien dat er nog steeds toedoen. Slaan ze niet terug dan zal het de 'Islamitische wereld' duidelijk zijn dat Al Qaeda tegenwoordig irrelevant is; met alle gevolgen van dien voor deze organisatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten