Samsom krijgt voordeel van twijfel

Geen categoriemei 08 2013, 8:00
Ruilen is niet gratis.
Gisteravond was Samsom (PvdA) op een bijeenkomst in Eindhoven met leden van zijn partij. De aanwezigen gingen uiteindelijk schoorvoetend over de streep. Samsom krijgt hun zuinige zegen wat betreft het strafbaar stellen van illegaliteit.

PvdA-leider Diederik Samsom heeft op een bijeenkomst in Eindhoven zijn achterban kunnen overtuigen van zijn standpunt over het strafbaar stellen van illegaliteit. Hij legde uit waarom hij vorige week een motie van het congres naast zich neerlegde. De aanwezige leden namen daar schoorvoetend genoegen mee.

Complimenten aan Samsom voor zijn houding tijdens die bijeenkomst:

Volgens Samsom was de VVD erg snel met het uitvoeren van het kinderpardon, een wens van de PvdA die was opgenomen in het regeerakkoord. De PvdA-leider zegt dat zijn partij nu ook loyaal is aan de VVD op andere punten. "Dat is geen gratis ruil. Ruilen is niet gratis. Daar heb ik leden op gewezen", zegt Samsom.

Met een dergelijke houding kom je ver in de politiek, zeker als je regeert met een partij die zo ver weg staat als de VVD. Gemaakte afspraken houden, is dan erg belangrijk.
Samsom is er overigens nog niet. De komende dagen zal hij meer bijeenkomsten bezoeken. Zondag geeft de ledenraad (als alternatief voor een congres) dan een advies aan de PvdA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten