Saoedi-Arabië pakt 431 ISIS-aanhangers op

Geen categoriejul 18 2015, 21:00
Het koninkrijk van de Saoedi's is in actie gekomen tegen ISIS.
De politie van Saoedi-Arabië heeft 431 ISIS-aanhangers opgepakt. De individuen zouden banden onderhouden met de meest gevaarlijke terroristische organisatie ter wereld.
Dat zegt het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken.
Nog eens 144 mensen zijn opgepakt voor het via internet verheerlijken van IS en het verspreiden van hun ideologie. Volgens het ministerie komen de opgepakte mensen uit negen verschillende landen, waaronder Jordanië, Nigeria, Tsjaad, Egypte en Algerije. De meesten komen uit Saudi-Arabië.
Een groot deel van de arrestanten zou actief lid zijn van ISIS-cellen en aanslagen voorbereiden op diplomatieke vertegenwoordiging, veiligheidsdiensten en de overheid in Saudi-Arabië.
Iedere cel had een eigen taak. Zo hield één van de cellen zich bezig met het trainen van zelfmoordterroristen. Een andere cel was bezig om explosieven te maken. Daarnaast waren sommige cellen betrokken bij twee bomaanslagen op twee moskeeën in mei. Daar kwamen 24 mensen bij om.
Hoewel het Wahabbisme de officiële religie is van Saoedi-Arabië (het Wahabbisme is feitelijk een radicale vorm van de Islam) is de regering van het land een gezworen vijand van zowel ISIS als de Moslim Broederschap. De belangrijkste reden daarvoor is dat die organisaties de koninklijke familie feitelijk van afvalligheid beschuldigen omdat ze zaken doen met het Westen (met name met Amerika) en ontzettend rijk zijn. Het is dus persoonlijk; in principe zijn de ideologieën van die organisaties en Riyad min of meer hetzelfde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten