'Saoedi's willen geboorteplaats Mohammed vernietigen'

Geen categoriefeb 22 2014, 10:00
Where's the outrage?
Als een westerse tekenaar een tekening maakt van Mohammed reageert zo ongeveer de hele islamitische wereld woedend, maar als Mohammeds geboorteplaats/-woning eraan moet geloven door toedoen van het Saoedische koningshuis zwijgen ze als het graf.

Met een beetje pech gaat de 'geboorteplaats van Mohammed' binnenkort verloren. Op de plaats waar ooit het Huis van Mawlid stond moeten een imamverblijf en een paleis verrijzen. Dat meldt The Independent. Het Huis van Mawlid in Mekka is al eeuwen geleden vergaan, maar resten ervan zijn waarschijnlijk nog wel aanwezig in de bodem. Volgens de Britse krant, die in het bezit zegt te zijn van bouwplannen, wil de Saoedische overheid voorkomen dat de locatie nog langer bedevaartgangers trekt.

Onder niet-wahabistische moslims/leiders is het huis erg belangrijk. Zij gaan daar soms dan ook naar toe om de grondlegger van de islam eer te bewijzen.
De wahabis (die overigens knotsgek zijn) vinden dat maar niets en willen zoveel mogelijk bevaartsoorden vernietigen. De plaats waarvan zij geloven* dat Mohammed er geboren is incluis.
Nu is het natuurlijk de vraag waarom de 'islamitische gemeenschap' zich daar niet tegen verzet? Of vindt men het wel best aangezien het hier (zelfverklaarde) moslims betreft?
In zijn boek "Het vierde beest" legt Tom Holland wat mij betreft behoorlijk overtuigend uit dat Mohammed waarschijnlijk helemaal niet uit wat we nu Saoedi-Arabië kwam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten