Sap wil niet onder Dibi dienen

Geen categoriemei 26 2012, 17:00
Ze dreigt met vertrek uit de Kamer. Sapjes hoor.
Vanaf vandaag mogen de GroenLinks-leden stemmen op Jolande Sap of de door de selectiecommissie (en eigenlijk door de hele partij) ongeschikt bevonden Tofik Dibi. De partij staat nog maar op vier a vijf zetels, dus er zijn eigenlijk geen lijstrekkersverkiezingen meer nodig, maar vooruit. Sap weet nog niet of ze door wil gaan in de politiek als ze het verliest van Dibi.

"Daar zou ik dan eens heel goed over na moeten denken," zei Sap in Tros Kamerbreed. Ze zegt daarnaast absoluut niet te verwachten dat de meeste leden op Dibi zullen stemmen. "Als hij wint, zal ik hem natuurlijk helpen met het opstarten van de campagne. Daarna ga ik me vol inzetten voor GroenLinks. Maar of ik dan nog wel op de kieslijst wil, daar moet ik nog goed over nadenken," aldus Sap.

Sap neemt dus alvast een beetje afscheid van haar partij. Dibi reageerde meteen op Twitter op het nieuws: "Als Sap en ik echt passie hebben voor deze partij, dan gaan we vechten voor GroenLinks, ongeacht wint. Opmerkelijk dat bericht. Ik hoop dat wat er ook gebeurt, we allebei doorgaan."
Ja ja, houd vooral de schijn op dat je nog iets met Sap te maken wil hebben na de uitslag van de lijsttrekkersverkiezingen op 6 juni. Het GroenLinks-schip is aan het zinken en Sap neemt alvast de benen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten