Sarkozy opnieuw aangehouden

Geen categoriejul 01 2014, 12:00
Corruptie onderzoek
De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy is aangehouden in verband met een lopend onderzoek naar corruptie en machtsmisbruik, dat meldt het Franse persbureau AFP.
Het zou gaan om mogelijk illegale financiering van Sarkozy's verkiezingscampagne in 2007. De Franse krant Le Monde stelt dat het corruptieonderzoek naar Sarkozy al sinds 26 februari van dit jaar loopt.
Het is niet de eerste keer dat Sarkozy's naam in verband wordt gebracht met corruptie schandalen. In april vorig jaar stelde Justitie ook al een onderzoek naar corruptie in. Justitie wilde toen weten of de Libische ex-dictator Muammar Kaddafi (1942-2011) de verkiezingskas van Sarkozy in 2007 had gespekt. En in de zaak Bettencourt zou Sarkozy geld voor zijn verkiezingscampagne van de steenrijke en demente L'Oréal-erfgename hebben afgetroggeld. Hij werd later hiervan vrijgesproken.
De recente ontwikkeling is een tegenslag voor Sarkozy, die naar verluidt in 2017 een nieuwe gooi wil doen naar het presidentsschap. Dan helpt het natuurlijk niet als je verdachte bent in een corruptie affaire.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten