SC Heerenveen gaat voor nederlaag in laatste wedstrijd

Geen categoriemei 04 2012, 14:00
Sneu voor PSV, maar wel logisch.
Als Heerenveen wint gaan de Friezen Europa in. Als ze verliezen gaan ze ook Europa in. Maar als ze gelijk spelen vallen ze buiten de boot.
Dus, wat doe je dan als professionele voetbalclub? Juist, je stuurt aan op een salonnederlaag.

PSV kan slechts hopen dat het elftal van trainer Ron Jans zijn sportieve plicht doet of inziet dat een zege op Feyenoord een beter Europa League-ticket oplevert. Als Heerenveen vierde wordt, hoeft het één kwalificatieronde minder te spelen en stroomt het later in. 'Er staat voor ons dus nog wel wat op het spel,' zegt Hansma tegen AD Sportwereld. 'We willen ook het liefst winnen, maar niet ten koste van alles. We moeten met ons hoofd spelen. Als we na rust 1-0 achter staan, nemen we geen onverantwoord risico meer om gelijk te maken. Een bizar scenario. Ik kan me voorstellen dat PSV daar van baalt.'

Ja hoor, heel vervelend voor PSV, maar als ik het voor het zeggen had bij Heerenveen zou ik ook geen risico's nemen. Bij 0-0 kan je nog even knokken, maar als je achter komt ga je met z'n allen voor het doel staan en maar wachten tot de 90 minuten voorbij zijn.
Sterker nog, waarschijnlijk zul je ook niet al te veel doen bij 0-0. Als je op 1-0 komt is er immers altijd de kans op een late gelijkmaker. Dat moet je niet willen.
Voor mensen beginnen te zeuren: voetbal is voor deze mensen geen hobby. Het gaat hier om heel veel geld. Dat idealistische gezeur over sportief zijn heeft er niets mee te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten