Scheiden kan straks zonder tussenkomst rechter

Geen categoriesep 06 2014, 9:00
Prima.
In mijn hart ben ik conservatief, maar politiek gezien klassiek-liberaal (die twee kunnen prima samen met elkaar gaan). Daarom vind ik dit een bijzonder goede ontwikkeling, ook al zullen politieke conservatieven er waarschijnlijk net een beetje anders over denken:

Scheiden zonder tussenkomst van een rechter wordt door het kabinet mogelijk gemaakt. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag. Echtparen die het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben, kunnen door de maatregel van het kabinet straks via de ambtenaar van de burgerlijke stand scheiden. Deze procedure is eenvoudig, goedkoop en overzichtelijk. Dit blijkt uit een wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie waarmee de ministerraad vrijdag heeft ingestemd. De maatregel vloeit voort uit het regeerakkoord.

De enige zorg die ik heb is dat mensen dan nog gemakkelijker en sneller scheiden dan ze nu al doen... maar het is niet aan de politiek om daar iets aan te doen, maar aan individuen zelf en maatschappelijke instanties. Denk daarbij aan kerken en dergelijke.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten