Schoonheid sneuvelt voor Europese normen

Geen categoriejun 28 2012, 14:00
Linksisten aan het roer!

De gemeente Utrecht wil vervuilende auto's uit het centrum gaan weren. Dat licht de gemeente donderdagmiddag nader toe. Het stadsbestuur voert de maatregel in om de kwaliteit van de lucht te verbeteren. „Het Utrechtse wagenpark is vervuilender dan het landelijk gemiddelde”, concludeert het gemeentebestuur.

Het college komt met het plan, omdat Utrecht er al jaren niet in slaagt te voldoen aan de Europese normen voor verbetering van de luchtkwaliteit. Vanaf 2015 kan de Europese Commissie fikse boetes opleggen aan overheden die de grenzen overschrijden. Waarom het gemotoriseerde verkeer in Utrecht meer vervuiling veroorzaakt dan elders, moet uit nader onderzoek blijken.

Benzine-auto's ouder dan 12 en diesels ouder dan 8 jaar mogen niet meer in het centrum komen. Dat betekent dat we in het Utrechtse centrum straks alleen nog maar auto's zullen zien van het type 'scheerapparaat'. Daar zou de Europese Commissie eens fikse boetes voor uit moeten delen! Visuele vervuiling is minstens even erg als luchtvervuiling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten