Schultz niet blij met tolplan België

Geen categorieapr 10 2013, 18:00
Dokken.
Minister Schultz houdt de ontwikkelingen in België nauwlettend in de gaten.

Minister Schultz van Verkeer heeft al meerdere keren met haar Vlaamse collega gesproken over de voorgenomen tolheffing in België. Dat land wil iedereen die met de auto in België rijdt een extra heffing laten betalen. Nederland vreest dat de maatregel vooral Nederlanders in de zuidelijke provincies op kosten jaagt.

Schultz reageert op een huilverhaal van de ANWB. De bond wil dat Rutte II de plannen van onze zuiderburen tegenhoudt. België wil namelijk dat iedereen die door dat land rijdt meebetaalt aan het wegennet door een tolvignet te kopen. Waarschijnlijk kost zo'n vignet 7 euro voor 10 dagen, 20 euro voor 2 maanden, of 100 euro voor een jaar.
De ANWB vindt dat niet kunnen. Iets met tol heffen over wegen die al 'betaald' zijn (ook door de Nederlandse belastingbetaler? Daar was ik me helemaal niet van bewust, beste ANWB). Ook vind de bond het allemaal veel te onoverzichtelijk.
Het zal wel. Het lijkt mij allerminst onredelijk om mensen die daadwerkelijk gebruik maken van het wegennet ervoor te laten betalen. Ja, dat geldt dan ook voor Nederlanders die België al dan niet af en toe aandoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten