Sektarische 'seksrabbijn' ontkent alle aantijgingen

Geen categorienov 17 2014, 21:00
"Ik heb die meisjes niet aangeraakt."
De Israëlische sektarische 'seksrabbijn' (hierboven links op de foto) die eerder dit jaar Amsterdam-Buitenveldert en Texel kwam lastigvallen met zijn bezoek kwam vandaag voor de rechter in Haarlem. De 76-jarige Eliezer Berland wordt verdacht van het aanranden en mishandelen van minderjarige meisjes.
Israël heeft aan Nederland gevraagd of wij Berland willen uitleveren zodat hij in eigen land kan worden vervolgd. De beschuldigingen zijn pertinent niet waar, aldus Berland. Het is allemaal verzonnen: "Alles is een leugen. Ze hebben er allemaal geld voor gekregen om dit te vertellen. Ik heb die meisjes niet aangeraakt." Een klassieke complottheorie. Nu.nl:

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) voldoet het uitleveringsverzoek aan alle regels. De officier van justitie heeft de rechtbank dan ook gevraagd de uitlevering door te laten gaan.

Berland, in de rechtszaal bijgestaan door een tolk, verzette zich hevig. Hij heeft er geen vertrouwen in dat hij in Israël een eerlijk proces krijgt. Zijn advocaat Louis de Leon vroeg de rechtbank de uitlevering ontoelaatbaar te verklaren.

Over twee weken wordt bekend of Berland inderdaad wordt uitgeleverd aan Israël. Het lijkt me niet meer dan logisch dat dat gaat gebeuren. De Israëlische overheid wil maar één ding en dat is dat deze zaak voor de Israëlische rechter komt. Als Nederland Berland uitlevert aan Israël betekent dat niet dat wij een mening hebben over de aanklacht. Het gaat hier om de rechtsgang die wij niet moeten tegenhouden.
Klachten van minderjarige meisjes die zeggen het slachtoffer te zijn van de sektarische rabbijn moeten 100 procent serieus worden genomen. Als Berland niks heeft gedaan, zoals hij zelf beweert, dan is er toch niks aan de hand? Als 'ie wel met zijn poten aan minderjarige meisjes heeft gezeten, dan hoop ik dat hij voor de rest van zijn leven achter de tralies belandt.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten