'SGP staat gelijk aan moslimextremisme'

Geen categorieaug 28 2012, 19:00
Tegenstanders van conservatieve en/of rechtse politiek beleefden vandaag een topdag.
Aanleiding was uiteraard de opmerking van Kees van der Staaij bij Frits Wester dat het wel meeviel met zwangerschappen bij verkrachte vrouwen. Ik heb er al een klein berichtje aan gewijd, omdat ik het van een onbetamelijke bekrompenheid vindt getuigen. De opmerking was bovendien anti-feitelijk, want zoals onze eigen Joost Niemöller ook al aangaf is de kans op zwangerschap bij verkrachting niet lager zoals de SGP graag gelooft, maar juist hoger.
Dat gezegd hebbende moeten we de SGP-flater ook niet groter maken dan dat die is. De opmerking van Van der Staaij geeft een inkijkje in de starre doch rechtlijnige levensvisie van de staatkundig gereformeerden, maar meer ook niet. Natuurlijk, op Twitter zie ik flink veel vrouwen die zich opwinden over dit staaltje vrouwonvriendelijkheid en de PvdA eist excuses (die ze overigens niet gaan krijgen).. dat kan allemaal.
Maar waar 'tolerant' en 'liberaal' Nederland uiteraard weer de grens over gaat is door de SGP opzichtig te associëren met geweld, de Taliban en moordpartijen. Niet lang na de bewuste woorden van Van der Staaij liet zelfbenoemd koningin van de tolerantie Femke Halsema van zich horen:
De SGP en moslimterroristen: een vergelijking die kant noch wal raakt. Ja, de SGP heeft wat ouderwetse standpunten. Dat klopt, maar het is in de kern gewoon een hele nette partij. Tweede Kamerleden Kees van der Staaij en Elbert Dijkgraaf zijn mannen van onbesproken gedrag, hooggeleerd en in het geval van Dijkgraaf zelfs gepromoveerd. De SGP wil dan wel een 'Natie onder God' scheppen, maar toch in ieder geval wél door democratische processen op de correcte manier te doorlopen. Door dus Nederland te overtuigen lijst 9 te stemmen. Dat zal niet gebeuren, want Nederlanders in het algemeen en de SGP in het bijzonder lopen qua belevingswereld te veel uiteen. Het resultaat is dus dat Kees van der Staaij bij Frits Wester pleit voor zaken die hij nooit zal kunnen implementeren, en dat het daarbij blijft. End of story.
Hoe anders gaan moslim-terroristen te werk. Of ze nu de meerderheid van een landsbevolking zijn, een minderheid van slechts 20%, of maar 0,1%.. het interesseert ze niet. Het woord van Allah zal moeten worden verspreid. Goedschiks, maar kwaadschiks is ook een hele acceptabele optie. Bommen, granaten en - zoals we in Tripoli zagen - bulldozers zijn allemaal legitieme verzetsmiddelen. Democratie is niet belangrijk, alleen het woord van de woestijngod.
Het zou alle GroenLinksers, SP'ers en PvdA'ers eens sieren dit fundamentele verschil te onderschrijven. Ja, de SGP gaat vrij ver in de christelijke leer, maar nee: zij zijn zeker geen 'polder-Taliban.' Als Van der Staaij en zijn partijgenoten dat wél waren hadden we in Nederland nooit zo erg op defensie bezuinigd. Waarom? Omdat we dan met enige regelmaat de Veluwe moesten platbombarderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten