SGP-vrouwen zijn niet ontoerekeningsvatbaar

Geen categoriejun 08 2011, 12:45
Onder "Verlicht" Nederland heerst nog altijd het sprookje van de onderdrukte SGP-vrouw. Van der Staaij maakte gisteren in woorden van zijn vrouw weer eens duidelijk dat we echt geen medelijden met SGP-vrouwen hoeven hebben. Ook andere SGP-vrouwen hebben al eerder publiekelijk hun kracht laten zien. Voor seculiere partijen is het beeld van de ondergeschikte vrouw echter nog altijd een bruikbare mythe.
Gisteren werd in de Kamer de brief van minister Donner (Binnenlandse Zaken) besproken, waarin hij aankondigt met maatregelen tegen de SGP te wachten tot het Europese Hof voor de Rechten van de Mens zich over de kwestie heeft uitgesproken. D66, PvdA en GroenLinks vinden dat maar niets. Uiteraard werd het protest in juridische termen uitgedrukt, maar we weten allemaal waar het deze partijen om te doen is. Deze missionarissen van het seculier gedachtegoed willen niets anders dan alles en iedereen onderwerpen aan de Seculiere Waarheid.
Van der Staaij verdedigde gisteren in de Kamer het vrouwenstandpunt van zijn partij:

„Ik heb het zoals het een goede SGP’er betaamt thuis besproken. Ze zei: Zeg het nu maar luid en duidelijk daar en niet in dat juristentaaltje van je, dat het absurd is dat bijvoorbeeld het Clara Wichmann Instituut meent het voor ons op te moeten nemen.”

En de vrouw van Van der Staaij is niet de enige bewonderenswaardige SGP-vrouw. Kijkt u bijvoorbeeld nog eens naar Maaike Langelaar bij Pauw en Witteman vorig jaar. Waarom leggen de linkse kolonisatoren zich niet neer bij het feit dat SGP-vrouwen prima hun eigen boontjes kunnen doppen?
Wanneer we toegeven dat SGP-vrouwen het helemaal niet zo slecht hebben, valt niet alleen de rechtszaak tegen de SGP, maar nog veel meer in duigen. De SGP staat voor links Nederland namelijk nog altijd voor het 'achterlijke' verleden. En het is voor een partij die streeft naar vooruitgang, noodzakelijk dat we voldoende slecht denken over het verleden. Pas als we denken 'dat nooit meer', zijn we bereid de erfenis uit het verleden volledig op de schop te gooien voor een utopische heilstaat in de toekomst.
Daarom zal progressief Nederland nooit willen zien wat SGP-vrouwen werkelijk zijn: sterke en zelfbewuste vrouwen die zich gesteund weten door God.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten