Slachtoffer van Second Love

Geen categoriefeb 05 2014, 9:00
De site Second Love hoeft de afgelopen tijd niet te klagen. Er is aandacht genoeg voor deze bizarre site die mensen oproept om vreemd te gaan. Ook nu weer. Een gelukkig getrouwde vrouw is haar man kwijt. Zij schreef een brief aan Second Love.
Enkele maanden geleden schreef ik een artikel op deze site over Second Love. De Staatkundig Gereformeerde Partij was toen in actie gekomen tegen deze website. Ik schreef dat Second Love een verwerpelijk site is. Vreemdgaan is helemaal niet tof of spannend. Het is schadelijk voor relaties, het is slecht voor eventuele kinderen en liegen en bedriegen zijn geen zaken om trots op te zijn.
De SGP was niet de enige die Second Love een slechte site vond. Maar liefst 70% van de bevolking was het met de partij eens. De actie van de SGP heeft er overigens niet voor gezorgd dat Second Love uit de lucht ging. De website draait nog steeds. Soms zie ik de spotjes voorbij komen. 'Bent u gelukkig getrouwd? Ik ook!' Misleidend! Als je gelukkig getrouwd bent, moet je juist helemaal niet vreemd gaan. Je zet daarmee je gelukkige huwelijk op het spel.
Kapot
Er zijn helaas mannen die dat doen. Een zekere Sophie schreef een brief aan Second Love. Haar brief is te lezen op de website van Dit Is De Dag. Het radioprogramma van de EO dat elke dag tussen 18:00 en 19:00 is te beluisteren op radio 1. Ze schrijft hoe haar man na jaren huwelijk een ander ontmoette op deze website. Sindsdien is haar leven, maar ook het leven van haar kinderen kapot.
Het verhaal van Sophie laat zien dat vreemdgaan helemaal niet tof is. Vreemdgaan is schadelijk voor relaties en kinderen. Vreemdgaan is eigenlijk heel laf. Je laat mensen in de steek. Trouw in een huwelijk is belangrijk. En nee, dat is niet een praatje van een stelletje christenen die naar spruitjes ruiken. Sophie bijvoorbeeld is lid van D66.

Enige tijd geleden werd er aandacht besteed aan Second Love bij Pauw & Witteman; SGP-voorman Kees van der Staaij was te gast. De uitzending maakte mij woedend. Vooral omdat de kritiek op Second Love in de hoek van de SGP werd weggezet. En dat terwijl Van der Staaij niet veel anders deed dan opkomen voor de huwelijkse trouw. Maar dat is natuurlijk niet hip en dus gingen deze voorvechters van de vrije liefde ongenuanceerd en, wat mij het meeste stoorde, zeer lacherig met het onderwerp om. En nu de EO er aandacht aan besteedt, kan het weer zo vertaald worden. Dit gaat niet over SGP, dit is niet EO, dit gaat over fatsoen. Voor de goede orde: ik stem D’66 en ben lid van de VPRO. Ik woon in een grote stad en ben een moderne, ruimdenkende vrouw. Maar voor mij is trouw belangrijk.

Oplossing
Sophie geeft zelf toe dat er in haar huwelijk van alles aan schortte. Veel Nederlanders halen hun schouders op. Eigen schuld, dikke bult dus. Toch vind ik dat een te makkelijke gedachte. Als je dingen mist in je huwelijk, is Second Love niet de oplossing. Uiteindelijk maakt Second Love meer kapot dan je lief is.
Het wordt tijd dat we in Nederland het huwelijk weer op waarde gaan schatten. Het huwelijk is het waard om in geïnvesteerd te worden. Second Love is de bijl aan de wortel van de huwelijksboom. Uiteindelijk is het de trouw die als Pokon een huwelijk laat floreren.

Second Love pretendeert een site te zijn die wat spanning en creativiteit in je huwelijk brengt. Goed voor je huwelijk. Nou, mijn huwelijk heeft het niet veel goeds gebracht. Ik zie het spotje regelmatig langskomen: ‘Gelukkig getrouwd? Second Love!  ‘Ja, ik was gelukkig getrouwd. Nu niet meer!'

U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten