Slob en Pechtold begrijpen niets van Rutte

Geen categorieapr 18 2013, 9:00
Verbaasd.

De fractieleiders Alexander Pechtold (D66) en Arie Slob (ChristenUnie) zijn „verbijsterd” dat premier Mark Rutte hun motie ontraadde om nog voor de zomer met de oppositie te praten over het aanvullend bezuinigingspakket voor volgend jaar. Slob spreekt van „het weigeren van een uitgestoken hand”. Volgens Pechtold zijn kabinet en oppositie nu in een „soort niemandsland beland”.

Nou ja, de heren moeten maar zo denken: dan weten ze eens hoe de gemiddelde VVD-kiezer denkt. Die begrijpt namelijk al maanden lang niets van Rutte.
Hoe dan ook, Rutte zegt er nog altijd op de hopen dat de economie dit jaar aantrekt en dat het daarom niet nodig zal zijn om te bezuinigen. Natuurlijk weet hij net als u en ik dat dit onzin is, maar blijkbaar is hij bang om vooruit te zien. Als het niet beter gaat kunnen hij en de PvdA net doen alsof het allemaal heel erg tegenvalt, etc., maar, zullen ze zeggen, er moet nu worden ingegrepen. Geen tijd te verliezen!
Slob en Pechtold lijken niet te begrijpen dat het kabinet geen alomwezige visie heeft. Ze doen maar wat - alles om zo lang mogelijk te blijven zitten. Als je dat eenmaal doorhebt worden al hun daden buitengewoon verklaarbaar en zelfs logisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten