Sneijder: 'Op de counter zijn we gevaarlijk'

Geen categoriejun 11 2014, 19:00
Mjah.
Wesley Sneijder zegt geloof te hebben in de mogelijkheden van Oranje op het WK. Volgens de middenvelder is ons nationale elftal vooral gevaarlijk als het op de counter kan spelen:

Bij verovering van de bal is het volgens Sneijder zaak de bal zo snel mogelijk naar voren te krijgen. Op de counter liggen er namelijk kansen voor Oranje. 'Op dat soort momenten kunnen we levensgevaarlijk zijn', vervolgt de speler van Galatasaray. 'Dat hebben we in de oefenwedstrijden ook laten zien. Compact blijven en bij balverovering snel naar de spitsen spelen. Dat is de kern van hoe we Spanje willen bestrijden.'

Op zich is het een prima strategie, alleen hebben we er de spelers helaas niet voor om het echt uit te buiten. Met name onze verdediging is gewoon niet goed genoeg om mee te kunnen voetballen, of naar voren te schuiven zoals in het geval van een counter belangrijk is. Als zij geen zelfvertrouwen kweken bestaat het gevaar dat het team in twee delen uiteen valt - de achterhoede en de voorhoede - waardoor het bijzonder lastig is om de bal van de eerste naar de tweede lijn te krijgen. Natuurlijk kun je dan zeggen dat Van Persie, Robben en Sneijder zich bij balverlies flink moeten laten zakken, maar het is nog maar de vraag of ze dat fysiek aan kunnen. Zijn ze daar wel sterk en fit genoeg voor?
Hoe dan ook, Sneijder moet roeien met de riemen die hij heeft. We kunnen tegen Spanje het spel niet maken, daar zijn we te zwak voor (onze verdediging wordt dan helemaal kapot gespeeld).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten