Sneu hoor: Agnes Jongerius stelt zich niet herkiesbaar

Geen categoriejun 11 2012, 15:14
Goed nieuws voor de Nederlandse werknemer: Anges Jongerius stelt zich niet herkiesbaar. Later deze maand treed ze af, en dan bent u allen verlost van deze vrouwelijke versie van Mao.
Oranje heeft dan weliswaar een wanprestatie geleverd tegen Denemarken, maar toch is er reden voor een feestje: Agnes Jongerius en Peter Gortzak (de voorzitter en vice-voorzitter van de FNV) hebben namelijk weten dat ze aftreden. Zowel Jongerius als Gortzak stelt zich niet herkiesbaar.
Ik kan me bijna geen beter nieuws voorstellen dan dit. Jongerius is één van die vreselijke socialisten die de vakbond gebruiken om hun politieke denkbeelden op te leggen aan de rest van het volk. Sterker nog, ze heeft er geen enkel probleem mee om tegen de wensen van haar achterban in te gaan.
Hoe dan ook, de Grote Dame van de vakbeweging is heel blij met de zogenaamde 'vernieuwing':

Jongerius kijkt vooruit naar de vernieuwing bij de vakbeweging: 'We hebben de afgelopen jaren al veel kleinere, maar belangrijke stappen gezet richting vernieuwing, met bijvoorbeeld eigen vertegenwoordigingen van jongeren en zzp’ers, ook in de Sociaal Economische Raad (SER), en met de invoering van het FNV-referendum.'

'De kans om nu die grote stappen te maken ligt voor het oprapen met de plannen van de kwartiermakers,' zei Jongerius bij haar aftreden.

In gewone mensentaal betekent dit dat er een nieuwe lichting die hard socialisten klaarstaat om precies hetzelfde beleid te hanteren. 
Hoe dan ook, er zullen natuurlijk niet veel mensen zijn die het vervelend vinden dat Jongerius op zoek gaat naar een nieuwe carriere.
Overigens begrijp ik niet waarom de FNV zichzelf niet gewoon opheft. De vakbond is tegenwoordig 100% overbodig. De 'arbeider' is geëmancipeerd. Waarom zou hij zich dan nog aansluiten bij een bond en die zijn belangen laten behartigen? Dat kan hij veel beter zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten