SNS Reaal wordt verkocht

Geen categoriejul 08 2014, 21:00
Voorbereidingen worden getroffen
Topman Van Olphen, die vorig jaar Sjoerd van Keulen opvolgde van het failliete SNS Holding, heeft aangegeven voorbereidingen te treffen voor de verkoop van verzekeringspoot SNS Reaal en de vermogensbeheertak van de groep.
Hij liet weten alles in gereedheid te brengen voor de verkoop. Hij gaf daarbij aan "zorgvuldig de belangen van de Nederlandse belastingbetaler, onze klanten, onze medewerkers en andere stakeholders" te zullen wegen.
Vorige maand werd bekend dat de bekende investeringsmaatschappij CVC Capital mogelijk belangstelling heeft voor de verzekeraar. Die club kennende zal het bedrijf wel gesplitst gaan worden. Verantwoordelijk minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën liet destijds weten geen partijen bij voorbaat uit te sluiten die op SNS Reaal en op de eveneens genationaliseerde ASR willen bieden.
De verkoop zal worden begeleid door staatsbank ABN Amro en de Nederlandse tak van de Amerikaanse investmentbank J.P. Morgan. De banken gaan er weer lekker aan verdienen. Immers, The show must go on.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten