SP eist filmverbod VU-MC

Geen categoriejun 10 2012, 17:59
Lekker belangrijk
Willem Jan schreef er afgelopen vrijdag al over: de vreemde verontwaardiging over het maken van filmopnamen in het Medisch centrum van de Vrije Universiteit. Het Openbaar Ministerie ging een heuse zaak maken van de geheime filmopnamen. Waarom immers echte boeven vervolgen als je ook lekker kunt scoren in de media door een non-probleem aan te pakken?
Niet vies van een beetje politiek opportunisme is nu ook de SP op de zaak gesprongen. Ze eisen een heus filmverbod! En dan niet alleen in VU-MC, oh nee:
De Tweede Kamer debatteerde gisteravond over het plaatsen van tv-camera’s op de afdeling SEH van het VU medisch centrum. Het debat eindigde met het indienen van drie moties door de SP. Daarin werd de minster gevraagd het filmen van spoedeisendezorgsituaties ten behoeve van televisie en film ‘te allen tijde’ te verbieden en ervoor te zorgen dat de in het VUmc gemaakte beelden worden vernietigd. Ook zou zij ervoor moeten zorgen dat het bedrag van 188.000 euro dat VUmc aan Eyeworks heeft betaald of nog zal betalen, wordt teruggevorderd of niet wordt uitgekeerd.
Zo kennen we de Kamer weer: altijd bezig met de zaken die er werkelijk toe doen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten