Spacetechnologie in de badkamer: de Philips Shaver series 9000

Geen categorienov 14 2014, 13:02
Ik had de eer gekregen de Philips Shaver series 9000 te mogen testen. Een indrukwekkend apparaat.
Toen ik de Philips Shaver series 9000 enkele weken mocht testen, werd ik in eerste instantie overvallen door nostalgie. Het eerste scheerapparaat dat ik ooit bezat was immers ook een Philips. Het precieze type herinner ik me niet, maar het was een ook tweedehandsje van mijn vader. De machine verweerde zich heel kranig, maar het bleef een oud type met mesjes die al flink wat scheeruren hadden moeten maken.
Inmiddels ben ik met de Philips Shaver series 9000 ruimschoots de 21e eeuw binnengestapt, en hoe! Volgens de Eindhovense electronicaproducent is de shaver zelfs geschikt gemaakt voor gebruik in de ruimte. Helaas stond mij geen space shuttle ter beschikking om dit te testen, maar ik geloof het graag.
Want wat ik heb kunnen ervaren, is hoe de Shaver op zeer professionele en kordate wijze gehakt maakt van gezichtshaar. De drie vrijdraaiende scheerkoppen zorgen dat je huid in een mum van tijd helemaal gladgeschoren is. De machine beweegt helemaal mee met de vorm van je hoofd, zodat alle plekjes echt aangedaan worden door de Shaver series 9000. Snel, nauwkeurig, en met kleine doch vlijmscherpe mesjes.
Een verder pluspunt is het geluidsniveau. Benaderen met wat minder futurististische scheerapparaten met enig gemak het geluidsniveau van een stofzuiger, zo is dit Philips-hoogstandje op een afstand van enkele meters nauwelijk nog hoorbaar.
Ook aardig om te vermelden zijn de ‘gadgets’ die bijgeleverd worden bij de Shaver series 9000. Een aankoppelbare en eenvoudig te hanteren trimmer voor de man die niet altijd gladgeschoren door het leven wil gaan, maar soms met een verzorgd baardje. En een zogeheten SmartCleansysteem waarmee de scheerkoppen te allen tijde kunnen worden schoongehouden. Kwestie alleen van af en toe de navulbare reinigingsvloeistof bijvullen.
Al met al ben ik bijzonder tevreden met de Shaver series 9000. Het is een modern en mooi ontworpen apparaatje waarvan ik heb kunnen vaststellen dat kan doen wat men beweert dat het kan doen. Behalve dus het scheren in de ruimte, wat ik helaas niet heb mogen vaststellen. Maar ik zal zuinig zijn op mijn Shaver series 9000, zodat wanneer ik ooit gevraagd wordt een space shuttle te reviewen ik ook mijn scheerapparaat kan meenemen voor een ultiem oordeel over dit handige stukje electronica.
De Philips series 9000 is al verkrijgbaar als basismodel vanaf de adviesprijs €239,-. Voor meer informatie over het apparaat gaat u naar philips.nl/shaver9000.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten