Spijt hebben de voetbalschoppers in ieder geval niet

Geen categoriemei 30 2013, 16:00
Ze zwijgen vooral.
Goedpraatkrant NRC was opmerkelijk kritisch in haar verslag van de tweede dag van de rechtszaak tegen de voetbalschoppers. We lezen zelfs:

Aanvoerder Othman K. was overigens de enige bij wie donderdag iets van spijt over de lippen kwam. "Niemand heeft dit gewild. Niemand zag het aankomen", zo zei de 17-jarige aan het eind van de ochtend. "Het is verschrikkelijk en had niet mogen gebeuren."

De jongens hebben dus geen spijt. Misschien op één na dan. De uitspraak van Othman K. is overigens wel bijzonder algemeen. Wat hij met 'het' bedoelt, blijft onduidelijk. Hopelijk heeft hij het over de daden van hem en zijn matties.
Ik wil niet overdreven stichtelijk doen, maar zelfs de grootste zonde kan vergeven worden. Dat leert niet alleen de kerk, die opvatting is ook verweven met het strafrecht; niet voor niets is er strafvermindering mogelijk als een veroordeelde oprecht spijt betuigt en zijn leven betert. Echter, voor vergeving is spijt wel een vereiste. Dat de jongens geen spijt betonen, maakt het ook voor de familie Nieuwenhuizen moeilijker te dragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten