Stijlkoning gelooft in allochtone stem

Geen categoriemrt 04 2014, 20:00
Hans Spekman is niet bang voor stemverlies.

Hans Spekman is niet onder de indruk van een onderzoek waaruit blijkt dat allochtone kiezers zijn partij de rug toekeren"Dat werd vier jaar geleden ook gezegd, en toen is het ook niet uitgekomen", zegt de PvdA-voorzitter.

Nou, meneer Spekman, het is niet totaal onzinnig om te denken dat uw stemmers weglopen. Zelfs notoire zieligheidsindustriëlen laten de PvdA links liggen. Wegens te rechts overigens, dat wel:

Voor zowel GroenLinks als de PvdA gold dat ze ooit 'goed' waren maar nu verrechtst. "Een stem op Samsom is een stem op Wilders", aldus Rabbae. Pechtold kreeg kudoos als 'de enige die nog tegen Wilders in gaat' en Rabbae sloopte de VVD. 'PVV-light', smaalde hij. De zaal knikte instemmend en vertaling was onnodig. Kleinchristelijk kreeg lof voor het verdedigen van de vrijheid van godsdienst maar het Israëlstandpunt van de CU kon uiteraard niet door de beugel en de SGP kwam te eenzijdig op voor hun eigen geloof. (Uw verslaggever gniffelde en maakte bijna een jij-bak.) De zittende generatie Marokkaanse politici kregen kamerbreed het verwijt 'getrouwd te zijn met hun partij' en niet meer namens hun achterban te spreken. Deze constatering kreeg instemmend applaus. Concluderend kwam Rabbae niet met een klip en klaar stemadvies, maar met de opvallende mededeling dat "we moeten kijken waar we de meeste invloed kunnen uitoefenen."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten