Stookt Joop.nl vuurtje voor Nederlandse rellen op?

Geen categorieaug 15 2011, 10:14
Joop-scribent schrijft naar stuk dat naar chantage ruikt.
Afgelopen weekend werd in Rotterdam een man aangehouden die via SMS en Ping zou hebben opgeroepen tot rellen a la Engeland. En terecht. Op Joop.nl wordt het vuurtje ondertussen echter opgestoken door ene Sanne Breimer, eindredacteur bij multiculti radiozender FunX.
Nu moet u weten dat die radiozender tevens subsidiespons is. Over 2010 kreeg FunX maar liefst 1,8 miljoen euro aan belastinggeld toegeschoven. Dat is meer dan 2/3 van alle inkomsten uit dat jaar! De toekomst van de subsidiespons ziet er echter somber uit. In juni van dit jaar besloot het kabinet namelijk de subsidie na 2012 stop te zetten: exit FunX. Of, in dit kader belangrijk, exit Breimer d'r baan.
Terug naar het stuk van Breimer. Daarin schrijft zij dat de kans op Nederlandse rellen a la Engeland groot is. Uit het toetsenbord van een eindredacteur van een multiculturele jongerenradiozender moeten we zo'n stelling toch wel degelijk serieus nemen. Als er iemand feeling heeft met potentiële relschoppers moet zij het toch zijn.
Dus: waarom wordt de 'de voedingsbodem voor rellen steeds vruchtbaarder' in Nederland? Houdt u vast...: de 'gedoogregering'! Om precies te zijn zijn er volgens Breimer vier zaken waarmee dit kabinet die voedingsbodem steeds vruchtbaarder maakt: Ten eerste door de bezuinigingen, die voor sociale onrust zal zorgen. Ten tweede het feit dat er niet naar jongeren wordt geluisterd, waardoor ze zullen gaan geloven dat alleen een gewelddadig protest nog zal helpen. Ten derde het 'feminiene' aspect van het onderwijs, waardoor jongeren in de grote steden in een identiteitscrisis raken omdat zij op straat en thuis juist een macho cultuur heerst. Ten vierde is er de 'statistische discriminatie', wat betekent dat groepen er niet bij mogen horen omdat een paar rotte appels het verpesten voor de rest.
Wie het stuk goed leest, merkt echter dat het niets minder is dan een smerig, laag-bij-de-gronds chantagemiddel, waarvan de algemene strekking is dat het kabinetsbeleid per direct moet worden stopgezet want anders slaat de vlam per direct in de pan. Het begint er zo onderhand dan ook op te lijken alsof links niets liever wil dan dat we hier in Nederland zo snel mogelijk Engelse rellen krijgen, die zij dan voor electoraal doeleinden kunnen misbruiken of - in het geval van Breimer - om op enige wijze hun subsidieinfuus veilig te stellen. Dat noem ik - nogmaals - smerig en laag-bij-de gronds.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten