Straatje Volkert van der G. doodsbang

Geen categoriemei 01 2014, 13:00
Vrijheid blijheid.
Voor Volkert van der Graaf zelf misschien, maar zeker niet voor zijn buurtgenoten:

Nog één nachtje slapen in zijn cel. Morgen is Volkert van der Graaf, 12 jaar na de moord op Pim Fortuyn, weer vrij man. In zijn oude buurtje in Harderwijk zijn ze doodsbenauwd dat hij zijn vriendin en hun dochter bezoekt en zo de gekken naar de wijk brengt die hem op internet bedreigen. 'De wijkagent zei: doe maar niet open als er wordt gebeld.'

Ik verwacht dat het uiteindelijk wel zal meevallen. Zie hier de reactie van buurtbewoners: "Volkert een kop koffie geven als hij er is? Ach, waarom niet?" Een andere buurtbewoner voegt daar aan toe: "Het kind moet er niet onder lijden, maar dat gebeurt nu wel. Terwijl dat meisje bezig zou moeten zijn met de grote overstap naar de middelbare school. Ik zie het zo: We hebben een rechtssysteem. Hij heeft zijn straf gehad en komt vrij. En als je het daar niet mee eens bent, moet je de wet veranderen, maar dat geldt niet meer voor hem."
Natuurlijk zijn er ook fellere reacties (van mensen die nog steeds boos op Volkert zijn), maar het valt te verwachten dat hij uiteindelijk met rust zal worden gelaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten