Syriëganger wilde geld verzamelen voor jihad

Geen categoriemei 22 2014, 8:59
Een overval voor Al Qaeda.
Een Nederlandse moslimextremist is twee weken geleden opgepakt door de politie omdat hij bezig was met het voorbereiden van een gewapende overval. De man, afkomstig uit Delft, was van plan om de 'internationale jihad' financieel te ondersteunen met de opbrengst van zijn misdaad. Dat meldde het Openbaar Minister eerder vandaag, aldus Nu.nl.

Hij had de overval in de haven van Scheveningen willen plegen. Onderweg daarnaartoe arresteerde de politie hem.

Vorig jaar verbleef de man een half jaar in Syrië, waar hij heeft deelgenomen aan de gewapende strijd. Na zijn terugkeer zocht hij volgens inlichtingendienst AIVD manieren om veel geld bij elkaar te krijgen voor de strijd in Syrië. De AIVD seinde justitie in, waarna in september een onderzoek in gang werd gezet.

Het voorarrest van de terrorist - want, laten we wel wezen, hij heeft al meegevochten in Syrië - is vandaag met twee weken verlengd. Niet zo gek aangezien hij verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf én verboden wapenbezit. (Heel gek dat jihadisten en andersoortige criminelen wapens in handen hebben terwijl de rest van de bevolking zich alleen maar kan verdedigen met mes en vork of zoiets. Maar dat geheel terzijde)
Dit is het zoveelste bewijs dat Syriëgangers een bedreiging vormen voor de veiligheid van andere Nederlanders. De gearresteerde verdachte is ongetwijfeld niet de enige van zijn 'broeders' die dergelijke plannen heeft. Het gevaar bestaat dat enkelen van hen van plan zijn om aanslagen te plegen terwjil anderen soortgelijke acties op willen zetten om terroristische organisaties in Syrië (en daar buiten) financieel te ondersteunen.
Niet alleen maken dit soort individuen zich schuldig aan het plegen (of voorbereiden van) misdrijven met een terroristisch oogmerk, maar ook aan verraad. Ze zetten zich namelijk in voor onze vrijand - de vijand van de Nederlandse staat én het Nederlandse volk. 
Hun straf moet daar rekening mee houden. Dat betekent: levenslag. Automatisch. Geen goed-gedrag-korting, geen 12 jaar of iets dergelijks en dan mag je weer naar buiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten