Syrië-ronselaar Abou Yazeed (18) mogelijk land uitgezet

Geen categorieaug 26 2014, 10:15
Goed nieuws. De Marokkaans-Nederlandse Abou Yazeed verliest mogelijk zijn Nederlandse paspoort.
Gaat de overheid dan eindelijk optreden tegen ISIS-fans hier in Nederland? Daar begint het wel op te lijken. Volgens De Telegraaf wil de overheid de Marokkaanse Nederlander Oussama C., alias Abou Yazeed, het land uitzetten door zijn Nederlandse paspoort in te nemen. De 18-jarige Yazeed woont in Den Haag en werd in juni opgepakt wegens het ronselen van jihadisten voor Syrië.

Oussama C. wordt verdacht van het rekruteren voor de gewapende strijd in Syrië, het opruien tot een terroristisch misdrijf en het bezitten en verspreiden van tot terreur opruiende geschriften. Ook wordt hij verdacht van 'voorbereidingshandelingen' tot deelname aan de jihad in Syrië onder de vlag van een terroristische organisatie.

Yazeed, die dus nog maar net volwassen is, wordt gezien als een uitstekend prediker, die hele groepen moslims meekrijgt met zijn opzwepende haatzaaiende teksten. Zijn spreektalent - sommigen zeggen dat hij spreekt zoals Obama, maar dat is dan weer een tikje overdreven - zet hij in om nieuwe jihadisten te werven voor de islamitische strijd in Syrië en Irak. Zijn toespraken zette hij tot zijn arrestatie onder andere online op zijn eigen YouTube-kanaal.
Yazeed loopt al jaren mee met islamitische demonstraties, zoals hierboven ook te zien is op de foto. Daar staat Yazeed bij een Hizb ut-Tahrir-demonstratie voor de Franse ambassade in oktober 2012. Yazeed was zich toen al bewust van het feit dat de geheime diensten hem in de gaten hielden. Hij zei tegen een paar van zijn islamitische vrienden: "Pas op voor die AIVD'ers. Ze zitten overal." Nog niet zo lang gezien kwam Yazeed akelig dicht in de buurt van Geert Wilders die een rondje maakte door de Schilderswijk (zie deze foto).
Op meer recente demonstraties is Yazeed geen omstander meer, maar is hij een haatprediker die zelf de microfoon pakt om de jihad te verheerlijken en anderen aan te sporen af te reizen naar Syrië en Irak om daar andersdenkenden te vermoorden. Yazeed wordt - niet zonder reden - gezien als de spil binnen het pro-ISIS-netwerk in de Haagse Schilderswijk. Als Yazeed wegvalt, verliest het jihadistennetwerk een belangrijk sleutelfiguur en wordt de Schilderswijk een piepklein beetje mooier.
Laat Yazeed maar in z'n sop gaarkoken, daar in Marokko. Of in Syrië. Of in Irak. Als het maar niet hier in Nederland is. Haatpredikers en jihadronselaars zijn niet welkom in Nederland, wat mij betreft, behalve als ze levenslang in een Nederlandse cel worden gezet. Daar kan ik nog wel mee leven. Maar deze Yazeed wil ik dus niet meer op de Nederlandse straten zien. Dus: overheid, pak z'n paspoort af en zet hem op het eerste vliegtuig naar Marokko. Opgeruimd staat netjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten