Syrische leger aan winnende hand

Geen categoriejun 05 2013, 15:00
Assad.
Het Syrische leger van president / dictator Bashar al-Assad is tegenwoordig weer aan de winnende hand. Vandaag werd een belangrijke strategische stad heroverd op de rebellen:

Het Syrische regeringsleger heeft na een wekenlange strijd de grensstad Qusair op de rebellen heroverd. De Syrische staatstelevisie maakte de militaire overwinning bekend en de oppositie bevestigt de berichten. De opstandelingen hebben zich in de nacht van dinsdag op woensdag uit Qusair teruggetrokken, schrijft de oppositie in een verklaring aan het Britse persbureau Reuters.

Qusair ligt vlakbij Libanon en is alleen daarom al van groot belang voor de kemphanen.
Ondertussen zegt een generaal van het Vrije Syrische Leger dat Syrië tegenwoordig gebukt gaat onder een "invasie" van Hezbollah-strijders. Hij wil dat Libanon daar iets aan doet.
Nu kan hij dat wel willen, maar Libanon wil zich ongetwijfeld niet de woede op de hals halen van Assad, Hezbollah én Iran. Doet men dat daar wel, dan wordt de overheid daar ongetwijfeld in een poep en een scheet afgezet.
Zo is Assad dus weer eens aan de winnende hand. Kunnen de rebellen het tij keren of blijft Assad uiteindelijk dan toch - als eerste dictator sinds de 'Arabische Lente' begon - zitten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten