Talpa laat zich niet chanteren om het Wereld Natuur Fonds te subsidieren

Geen categorieokt 02 2011, 13:59
Hoewel Talpa eerder nog liet weten 40.000 euro per serie van het programma Nuonletters over te maken aan het Wereld Natuur Fonds ziet men daar nu toch maar vanaf. Een prima besluit.
Talpa werd werkelijk gechanteerd om het WNF financieel te ondersteunen door de CCCP.

Producent CCCP en Talpa hebben toch geen overeenstemming bereikt over het gebruik van oude typetjes uit Draadstaal van Dennis van de Ven en zijn collega Jeroen van Koningsbrugge in hun programma Neonletters. CCCP laat weten dat Talpa er van afziet om 40.000 euro per serie aan Het Wereld Natuur Fonds over te maken.

Tijdens De Wereld Draait Door (DWDD) maandag ging een woordvoerder van Talpa akkoord met het voorstel van CCCP. Maar aan het einde van de uitzending stelde Talpa ineens weer voor om slechts eenmalig 50.000 euro aan het fonds te doneren.

Het opmerkelijkste van dit verhaal is niet dat CCCP wilde dat Talpa het WNF op deze grote schaal zou subsidieren, of dat Talpa dat uiteindelijk weigert. Nee, wat mij met name opvalt is dat het WNF hier totaal niet op reageert. Waarom laat deze milieuclub zich op deze manier gebruiken? Gaat het allemaal dan werkelijk om de centjes?
Je zou verwachten van een organisatie die zich aan de normale, gangbare fatsoensregels houdt dat men even duidelijk zou stellen dat Talpa het geld beter kan overmaken aan een andere organisatie en dat zij er niets mee te maken willen hebben. In het geval van het WNF is niets minder waar.
Geld is immers geld; zeker voor milieuclubs.
Als u zich niet nog geabonneerd heeft op onze Dagelijkse Nieuwsbrief, doet u dat dan nu. Registreren kost u slechts een paar seconden, maar dan heeft u wel DDS iedere dag in de inbox - gratis en voor niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten