Telegraaf laat zich gebruiken door het WNF

Geen categoriemei 05 2012, 13:00
En dat voor een 'rechtse' krant.
Als dit artikel nou verschenen was in de Trouw, oké. Maar in De Telegraaf, een zogenaamd rechtse krant? Is dat nu echt nodig?

Het Wereld Natuur Fonds bestaat al 50 jaar. Maar bij de natuurorganisatie vinden ze dat geen reden voor een feestje. Weliswaar is de afgelopen decennia veel bereikt, maar nog steeds staat de natuur fors onder druk.


Reden om het jubileumjaar aan te grijpen om mensen, bedrijven en overheden te inspireren om zelf een steentje bij te dragen, zegt WNF-directeur Johan van der Gronden. We zien dat overheden steeds minder een langetermijnvisie hanteren. Daarom richten we ons meer op het bedrijfsleven. Hier is wel degelijk een visie hoe het beter zou kunnen in deze wereld.

De tranen springen me werkelijk in de ogen. Wat een mooie woorden, meneer Van der Gronden! Echt waar.
Alleen is het wel een beetje jammer dat de grootste steunpilaren van het WNF de natuur alleen maar willen beschermen omdat ze dan wat te jagen hebben. De Telegraaf plaatst weliswaar een foto van prins Bernhard bij het artikel, wat leuk is, maar het had er één moeten zijn van Bernhard met een dode olifant of iets dergelijks. Nu staat hij onder een lieve panda, wat je het idee geeft dat het WNF Nederland opgericht is omdat de prins zo van dieren hield. Hij hield wel van ze, maar dan vooral aan de wand.
Daarnaast zou het wel leuk zijn geweest als De Telegraaf zich even hardop had afgevraagd waarom Van der Gronden uitgerekend Unilever noemt als voorbeeld noemt van een milieuvriendelijk bedrijf. Als we even naar de banden tussen het WNF en Unilever kijken, zien we namelijk dat Antony Burgmans tegenwoordig voorzitter is van het WNF, maar dat hij voordien CEO was van Unilever. Een soort milieu-incest dus: Unilever helpt het WNF, het WNF helpt Unilever. En de De Telegraaf trapt er met open ogen in. Jammer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten