Telegraaf: 'Wilders schoffeert profeet'

Geen categorieaug 11 2013, 16:00
Vre-se-lijk.
Zo, zo. De Telegraaf bericht vandaag dat Wilders een profeet schoffeert. Natuurlijk weten we in deze context allemaal over wie men het dan heeft: over de islamitische profeet Mohammed. Blijkbaar hoeft die niet eens meer bij zijn naam te worden genoemd.
Hoe dan ook, hier een citaat uit het bericht:

Wilders schoffeert profeet

Terreurgroep al-Qaeda bestaat vandaag precies 25 jaar. Osama bin Laden richtte het netwerk op 11 augustus 1988 op in Pakistan. Het wrange jubileum is voor PVV-leider Geert Wilders reden om weer eens flink uit te halen naar de islam. Op Twitter noemt hij profeet Mohammed een ,,krankzinnige pedo.”

Hier is de tweet in kwestie:
Nu is het natuurlijk een typische Wilders-tweet - ophitsend, controversieel, agressief, bewust het vuurtje opstokend - maar sinds wanneer doet De Telegraaf daar verslag van als het 'schofferen' van 'profeet Mohammed'? Dat de NOS en 'wijblijvenhier.nl' etc. dat doen, oké, dat zijn we gewend, maar vindt De Telegraaf het óók nodig om het vuurtje een beetje op te stoken?
Me dunkt dat we er vooral op aan moeten dringen bij islamitische Nederlanders (en buitenlanders, trouwens) dat ze om leren gaan met dit soort kritiek en zich er niet elke keer weer boos om maken. Het hoort bij de vrijheid van meningsuiting dat Wilders dit kan tweeten. Als je daar niet blij mee bent, moet je maar op het vliegtuig stappen naar Saoedi-Arabië of Iran. Daar is dat namelijk wél verboden.
In Nederland heb je nog altijd het recht om je op een manier uit te spreken die andere mensen als vervelend ervaren. En gelukkig maar: als de vrijheid van meningsuiting niet meer bestaat is de democratische maatschappij namelijk ten dode opgeschreven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten