Terphuis blijft mekkeren

Geen categoriemei 12 2013, 11:00
Gaap.
Sander Terphuis blijft tegen de strafbaarstelling van illegaliteit. Pff. Wat een gedoe.

In zijn nieuwe motie blijft PvdA'er Sander Terphuis tegen de strafbaarstelling van illegaliteit. Daarnaast geeft hij een aantal verbeterpunten voor een 'humaner vreemdelingenbeleid'. Wel is zijn eis het regeerakkoord te verbreken niet meer aanwezig.

Eigenlijk geeft hij dus op, maar hij heeft nog wel een paar 'verbeterpuntjes'. Manneman, dat kun je toch niet serieus nemen?
Luister eens Sander, je hebt drie soorten vermeende vluchtelingen:
1. Mensen die best veilig zijn in eigen land, zo blijkt na onderzoek. Uitzetten. Zo snel mogelijk. Het liefst vandaag al.
2. Mensen die niet veilig zijn in eigen land. Opnemen in de Nederlandse maatschappij, maar wel met een maximum. Als we dat maximum hebben bereikt vragen we andere EU lidstaten om ze op te nemen.
3. Mensen waarvan we het niet kunnen zeggen omdat ze geen documenten bij zich hebben (en zelf niet willen vertellen waar ze vandaan komen). Die mensen stop je in een detentiecentrum. In dat centrum moeten ze psychologisch en medisch begeleid worden, en moeten ze geïnformeerd worden over hun situatie in hun eigen taal (wat het advies van de Raad van Europa ook zei. Het probleem: Teeven heeft er niets mee gedaan). Ondertussen moeten experts uitzoeken uit welk land ze komen (ze moeten flink ondervraagd worden, taalexperts kunnen als ze Arabisch spreken aan de hand van het accent vertellen uit welk land ze afkomstig zijn, etc. etc.) Eenmaal bekend worden ze uitgezet. Zolang dat niet bekend is blijven ze vastzitten; een situatie die ze puur en alleen te danken hebben aan zichzelf.
Simpel. Klaar. Probleem opgelost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten