Syrië-ganger Nemmouche wilde aanslag plegen in Parijs

Geen categoriesep 08 2014, 12:45
Mehdi Nemmouche wilde na de aanslag op het Joods Museum in Brussel ook toeslaan in Parijs. Dit is dus waarom we alle Syrië-gangers bij terugkomst direct moeten vastzetten.
Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en andere PvdA'ers zeggen het steeds weer: Syrië-gangers zijn gevaarlijk omdat ze getraumatiseerd terug kunnen komen. Dat is naïeve kletspraat van mensen die denken dat de islamitische terroristen die zich aansluiten bij ISIS een slechte jeugd hebben gehad en dat ze daarom aan het moorden slaan.
Syrië-gangers zijn gevaarlijk omdat ze een hekel hebben aan het vrije Westen en spugen op onze manier van leven. Ze komen niet terug omdat het hier zo prettig leven is (wat het wel is, maar dat vinden zij niet), maar omdat ze aanslagen willen plegen. Mehdi Nemmouche is er zo een. De Franse Syrië-ganger pleegde in mei een aanslag op het Joods Museum in Brussel, waarbij vier mensen omkwamen, onder wie twee Israëli's.
Er komen steeds meer details naar buiten over het leven van Nemmouche in Syrië. Hij was daar bewaker van westerse gijzelaars die ISIS gevangen had genomen, onder wie de later onthoofde James Foley en een aantal Franse journalisten die later zijn vrijgelaten. Nemmouche was een enorme klootzak in de gevangenis: hij martelde erop los en zou volgens de Franse krant Le Monde blijk hebben gegeven van grote brutaliteit.
Nu blijkt dat Nemmouche na de aanslag in Brussel ook een aanslag wilde plegen in Parijs, zeggen vier (inmiddels vrijgelaten) gegijzelden die door hem werden bewaakt in Syrië tegen Libération:

Nicolas Hénin, Didier François, Edouard Elias en Pierre Torres hebben volgens de krant verklaard dat Nemmouche bezig was met "een grootscheepse terroristische actie". Die moest plaatsvinden op 14 juli, de Franse nationale feestdag, bij het defilé op de Champs-Élysées in Parijs.

Nemmouche is ongeveer een jaar bij de terroristengroep ISIS gebleven. In dat ene jaartje heeft hij veel geleerd: hoe wapens werken, hoe hij die wapens kan gebruiken tegen andersdenkenden, en waarschijnlijk ook hoe hij een aanslag moet plegen, etc. En toen kwam hij terug om in België en Frankrijk (en mogelijk in andere landen, dat weten we niet) aanslagen te plegen om zoveel mogelijk mensen te vermoorden.
Dat is dus waarom we niet moeten doen alsof Syrië-gangers getraumatiseerd terug kunnen komen en dan zomaar uit het niets iets geks kunnen uithalen omdat ze verschrikkelijke dingen hebben gezien in Syrië en Irak. Dat is niet zo. Ze komen, opgeleid en wel, terug om aanslagen te plegen. Dat is waarom we iedere Syrië-ganger, stuk voor stuk, bij terugkomst meteen moeten vastzetten en vervolgen voor deelname aan een terroristische organisatie.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten