The Good, the Bad and the Ugly

Geen categoriejul 09 2010, 20:30
Het incasseringsvermogen van de rechtse kiezer wordt de laatste tijd flink op de proef gesteld. Eerst mocht Rosenthal het even alleen proberen, maar het speelkwartier was gauw voorbij. Tjeenk Willink kwam vervolgens op last van de Majesteit de lijnen uitzetten. Paars-plus moest het worden. Wallage werd als tweede informateur naast Rosenthal geposteerd om die klus te helpen klaren. Wallage? Is dat niet die notoire multiculturalist? De man van die Amice-brief op officieel briefpapier van de Burgemeester van Groningen waarin hij VVD-aanvoerder Van Aartsen sommeert Hirsi Ali de mond te snoeren? Zo iemand naar voren schuiven kan alleen maar worden opgevat als een niet mis te verstaan signaal aan Rutte: “over alles valt te praten, maar van de massa-immigratie en de multiculturele samenleving blijf je af “. Men had immers ook iemand met meer begrip voor de VVD-positie inzake dit dossier naar voren kunnen schuiven. Willem Vermeend bijvoorbeeld. En hoe reageerde Rutte? Die liet zich, blijmoedig als hij is, deze schoffering welgevallen.
Nog nauwelijks bekomen van de benoeming van Wallage werd de rechtse kiezer door Tjeenk Willink getrakteerd op de volgende poging tot intimidatie. Zijn eindverslag, en vooral de inmiddels veelbesproken bijlage, geeft aan welke speelruimte de politiek krijgt en wat voortaan verboden gebied is. Het regeerakkoord zal een aantal kwesties overlaten aan de Tweede Kamer. En ik moet me wel heel sterk vergissen als daar in de optiek van Tjeenk Willink niet ook de massa-immigratie van kansarmen onder valt. Het stoppen van die immigratie is alleen mogelijk als we ons keihard gaan opstellen in Europa. En precies om deze reden verklaart Tjeenk Willink herbezinning op de Europese integratie buiten de orde. Hij spreekt over ‘onloochenbare feiten’. Na een uiteenzetting over het belang van Europese ‘afstemming’ op financieel en economisch gebied komt de aap uit de mouw:

Ook op andere terreinen dan het financieel-economische geldt dat Nederland weerbaarder wordt door gezamenlijke maatregelen op Europees niveau. Naast het evenwichtig functioneren van de interne markt is de politiële en justitiële samenwerking een voorbeeld.

Voor alle duidelijkheid: dit gaat niet alleen over boeven vangen, maar ook over immigratie. En zo wordt een onbewezen positief verband gesuggereerd tussen Europees immigratiebeleid en onze welvaart. Dat voor het stoppen van de massa-immigratie internationale verdragen, al dan niet in Europees verband, op de schop zullen moeten is Tjeenk Willink bekend. Vandaar:

De overheid handhaaft de grondwettelijke, statutaire en Europese rechtsorde en bevordert de ontwikkeling van de internationale rechtsorde.

Om ombezonnen acties vanuit de Tweede kamer bij voorbaat de kop in te drukken verordonneert Tjeenk Willink dat het kabinet initiatieven van de Kamer die indruisen tegen de bovengenoemde spelregels, naast zich neer moet leggen:

Het contraseign op initiatieven vanuit de Kamer wordt geweigerd als de beginselen van de democratische rechtsstaat, de internationale positie van Nederland of de financiële uitgangspunten van het beleid in het geding zijn.

Blijkbaar is Tjeenk Willink er niet gerust op dat het draagvlak voor het stoppen van de massa-immigratie van kansarmen beperkt blijft tot 'de anderhalf miljoen tokkies die op Wilders hebben gestemd'. En daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Ook bij de VVD-achterban raakt het geduld op. En het CDA? Weliswaar lijken de linkse worldconnectors (Lubbers, Terpstra) de macht te hebben gegrepen in deze partij, maar of hiermee het gevaar is bezworen staat te bezien. Tenslotte zitten voor het CDA nog steeds de prominenten Mirjam Sterk en Sybrand van Haersma Buma in de Kamer en die hebben in een recente notitie scherpe kritiek geleverd op de internationale verdragen die een effectief immigratiebeleid in de weg staan. Natuurlijk gaat de kabinetsformatie ook over economische hervormingen en bezuinigingen. Maar de werkelijke krachtproef gaat over het immigratiebeleid en voorlopig heeft links, in de persoon van Tjeenk Willink, de eerste klap uitgedeeld. Het is nu aan Rutte om terug te meppen. De titel van deze post verwijst naar de gelijknamige spaghetti-western uit de jaren zestig. Het is te hopen dat ons illustere drietal nooit de cultstatus zal verwerven die deze film ten deel is gevallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten