Ti-ta-tovenaar weet wel raad met onze pensioentekorten

Geen categoriejul 21 2012, 12:44
Veel pensioenfondsen raken momenteel in de problemen. De dekkingsgraden zitten vaak ver onder de honderd procent.
Zo konden we eergisteren lezen dat Zorg en Welzijn, het fonds voor de zorgsector, op een percentage zit van 92%. Dit wil zeggen dat voor iedere euro die er moet worden uitgekeerd, er maar 92 cent in kas zit. De grote vraag in deze tijd van crisis is hoe de fondsen nog genoeg rendement kunnen maken om aan hun verplichtingen te blijven voldoen. Er zijn veel zinnige oplossingen te bedenken waarbij te denken valt aan een meer persoonsgebonden opbouw waarbij men zelf veel meer invloed kan uitoefenen.
De oplossing uit de koker van de PVV lijkt zo gekomen uit een kinderserie uit de zeventiger jaren: Ti-ta-tovenaar. In deze serie kon je zien hoe je met een simpele sprong of zwaai met een toverstaf, zaken gewoon kon laten verdwijnen. Wilders zwaait met zijn toverstaf en prevelt iets over de rekenrente en alle problemen zijn weg.
Dat geen enkele andere partij daar nog aan gedacht heeft...
Dit belooft nog wat voor het begrotingstekort. Wat nou bezuinigingen, wat nou CPB- berekeningen, wat nou lastenverzwaringen? Nergens voor nodig. Het wachten is op het voorstel van de PVV om gewoon te gaan rekenen met een begrotingstekortpercentage van nul procent. Ton Lensink als Ti-ta-tovenaar ging de partij al voor in de jaren '70. Niets weerhoudt Wilders om hier nog groots overheen te gaan.
Gaat deze tovenarij werken? Geheel in de traditie van genoemde kinderserie sluiten we dan maar af met: "Dat zien we morgen dan wel weer."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten